Virkiä voittoon Talvisuperin avauksessa

Virkiä pelasi kotihallissaan Patruuna-areenassa vierasjoukkueena Hyvinkään Tahkoa vastaan lauantaipäivän ottelussa. Molemmat jaksot tarjosivat yleisölle jännitettävää, mutta lopulta Virkiä vei jaksot 3-4 ja 2-4.

Virkiä aloitti pelin sisältä. Jo ensimmäisessä vuoroparissa joukkue pääsi juoksun makuun, kun uusi virkiäläinen, Camilla Höglund, tiputti pallon kakkoskopparin eteen ja Petra Kerola juoksi lukemiksi 0-1. Tahko vastasi tähän väkevästi rakentelemalla tilanteen hyvin päälle ja menemällä johtoon Henriikka Harisen ja Lotta Nummikarin lyönneillä. Toisessa vuorossa Virkiän Riina Kerola tasasi pelin 2-2:een, mutta taas seuraavalla vuorollaan Tahko paineli ohitse. Kolmannessa vuoroparissa nähtiin jakson ratkaisu, kun Riina Kerola kotiutti ensin Anni Heikkilän ja pääsi itse tämän jälkeen ainoana etenijänä kentälle. Kerola näytti etenijän vaistojaan ja karkasi harhaheitolla kakkoselle. Tämän jälkeen lyömään asettui jokerikollega Janette Lepistö, joka tykitteli Kerolan kakkoselta aina kotipesään saakka. Tahko roikkui sitkeästi mukana omalla tasoittavallaan, kun Harinen onnistui kotiutuksessa jälleen.

Neljäs vuoro meni molempien joukkueiden osalta nollilla, joten jaksovoitto kirjattiin Virkiälle lopulta 3-4. Molempien joukkueiden sisäpelissä nähtiin taitavia vaihtolyöntejä, mutta myös upean varmaa ulkopeliä.

Juoksuilla ei ilakoitu toisenkaan jakson ensimmäisissä vuoroissa, mutta toisen tasoittavallaan Virkiä iski taululle kaksi juoksua Lepistön kentänpuhkaisun seurauksena. Tahko jatkoi omaa päättäväistä peliään ja kavensi tilannetta lyömällä yhden juoksun oman kärkinaisensa Johanna Ylöstalon toimesta. Virkiä yritti painella kunnolla ohi, kun Emma Kiviniemi ja Riina Kerola onnistuivat kotiutuksissaan kolmannessa vuorossa. Tahkon toivo jaksovoitosta eli vielä, kun Harinen tiputti pallon jälleen väliin ja tilanne kaventui 2-4:ään. Enää Virkiä ei suostunut antamaan Tahkolle siimaa, vaan hienon ja jämäkän ulkopelin turvin hoiteli palot taululle. Ottelu siis päättyi Lapuan kolmen pisteen voitonjuhliin.

Virkiän parhaana palkittiin ulkopelissä taitojaan väläytellyt Anniina Kangasluoma.

Virkiän Emma Kiviniemi kommentoi ottelua seuraavasti:

”Pelissä nähtiin niitä juttuja, joita haluttiinkin nähdä. Merkkivirheet olivat tänään minimissä, mikä kertoi hyvästä keskittymisestä sisäpelissä. Tänään juoksuja lyötiin paljon vapailla lyönneillä, mitä on harjoiteltukin. Ulkopeleissä eivät pallot pomppineet ja palon paikoista tehtiin palot. Se on hyvän ulkopelin merkki. Nyt vain odottelemaan seuraavaa ottelua.”

Virkiä pelaa Talvisuperia seuraavan kerran lauantaina 10.2. kotihallissaan, jolloin vastustajaksi saapuu Joensuun Maila.

Ota yhteyttä!