Virkiä voitokas viikonlopun koitoksissa

Virkiä pelasi viikonloppuna Talvisuperpesiksessä kaksi ottelua. Lauantai-iltana kohdattiin kotihallissa Joensuun Maila ja sunnuntaina ajeltiin vieraisiin Seinäjoelle Maila-Jussien vastukseksi. Molemmista peleistä irtosi voitot ja omasta pelaamisesta kerrytettiin valtavasti tietoa tulevaa varten.

Lauantain ottelusta JoMaa vastaan ei jännitystä puuttunut. Virkiä lähti otteluun hieman viime pelistä muuttuneella kokoonpanolla, joten uudet pelaajat saivat näytönpaikkoja uusilla pelipaikoilla. Ottelun kolmostilanteet menivät JoMan hyväksi 9-11, mutta pisteet jäivät silti Lapualle. Ensimmäisessä vuorossa Virkiä käytti harhaheiton hyväkseen ja karkasi 1-0 johtoon. JoMa tuli heti seuraavassa sisävuorossa tasoihin Nelli Huotarin upealla laakalyönnillä. Virkiän Anniina Kangasluoma kuitenkin tykitti toisessa vuorossa JoMan takakenttää vielä kahden juoksun arvoisesti ja jakson loppulukemiksi tuli 3-1. Molempien joukkueiden ulkopeli oli loistokasta loppujakson ajan.

Toisella jaksolla Virkiä teki taas aloitteen ja karkasi 1-0 johtoon, mutta heti perään JoMan lyöjäjokerit takoivat taululle kolme juoksua, ja kotijoukkue oli takaa-ajoasemassa. Rauhallinen ja kärsivällinen sisäpeli toivat pikkuhiljaa tulosta, kun joukkue kampesi loppujakson aikana rinnalle ja ohi. Toinen jakso päättyi Virkiälle 4-3. Näin ollen kaikki kolme arvokasta pistettä jäivät emäntien haltuun.

Seuraavaa peliä jouduttiin odotella kokonainen vuorokausi, kun sunnuntai-iltana Seinäjoki-Areenassa Virkiä kohtasi Maila-Jussit. Ottelusta voitiin odottaa tasaista ja jännittävää, ja nämä odotukset peli lunastikin. Ottelu oli lähes alusta loppuun ulkopelin juhlaa. Sisäpelissä molemmille joukkueille sattui välillä peräkkäisiä paloja ja sekavia tilanteita, jotka veivät sisäpelistä puhdin pois. Molempien joukkueiden etukentät siivosivat näpit upeasti pois, joten vaihtotilanteetkin antoivat mietittävää kummallekin.

Ottelun ensimmäisestä juoksusta vastasi Seinäjoki heti ensimmäisessä vuorossa. Virkiä kärvisteli kaksi omaa ensimmäistä vuoroaan sisäpelissä, mutta kolmannessa vuorossa Iina Lehtinen ja Janette Lepistö onnistuivat kotiutuksissa upeilla lyönneillään. Näissä lukemissa painittiinkin sitten koko jakso loppuun, ja näin Virkiä kaappasi ensimmäisen pisteen lukemin 1-2.

Toinen jakso lähti Virkiän osalta käyntiin kunnon tykityksellä, kun ensimmäisen vuoron jälkeen joukkue pääsi jo 0-4 johtoon. Ulkopelissä ei annettu Maila-Jusseille armoa. Viimeisessä vuoroparissa SMJ kuitenkin rakenteli tilanteen Aino-Kaisa Mantereelle, joka viimeisellä lyönnillään laittoi pallon läpi kolmosjatkeelta. Tästä tilanne kaventui 2-4:ään, mutta Jussit päättivät painaa kaasua kunnolla, kun löivät vielä kaksi juoksua taululle ja tasoittivat pelin. Virkiä sai kuitenkin katkaistua Jussien vuoron tähän ja varmisti, että voitto tulee Lapualle. Virkiällä oli vielä neljännen tasoittava käytössä, mutta lähes koko pelin vaivanneet sisäpeliongelmat jatkuivat, eikä tulosta enää saatu aikaan. Jaksot päättyivät siis Virkiälle 1-2 ja 4-4, joten kahden pisteen kera poistuttiin Seinäjoki-Areenalta.

Virkiän 2. pelinjohtaja Jari Mäkelä summaa viikonlopun: ”Ulkopeli toimi hyvin Joensuuta vastaan. Meillä oli pitkät päivät odottaa näitä iltapelejä. Olen kuitenkin tyytyväinen joukkueen energiatasoon ja fokukseen molemmissa peleissä. Otamme peleistä paljon oppia kesää varten, joten paljon tehtävää on vielä. Toisinaan sisäpelissä nähdään hyviä hetkiä, mutta sitten taas tulee lyhyitä sisävuoroja. Jusseja vastaan viimeisessä ulkovuorossa herpaannuttiin, muuten ulkopeli toimi. Nyt huilataan pari viikkoa ja sitten kohdataan Vaasan Mailattaret.”

Virkiä on tällä hetkellä lohko A:n kärjessä (3 pelattua ottelua, 8 pistettä). Toisena on Kirittäret (4 pelattua ottelua, 7 pistettä). Seuraava Talvisuperin ottelu pelataan Patruuna-areenassa lauantaina 24.2. klo 17 Vaasaa vastaan.

Ota yhteyttä!