Virkiä varmisti paikkansa lopputurnauksessa

Lauantai-iltana pelatussa ottelussa Virkiän naiset kellistivät toisen paikallisvastuksistansa, Vaasan Mailattaret puhtaasti 2-0. Voiton myötä Virkiä varmisti paikkansa A-lohkon kärjessä ja samalla pääsyn Seinäjoella maaliskuun lopussa pelattavaan lopputurnaukseen. 

Ottelussa Virkiä pääsi heti ensimmäisen aloittavallaan juoksun makuun, kun Janette Lepistö iski kotijoukkueen 1-0 johtoon Kaisa Peräahon tuomalla juoksulla. Mailattaret onnistuttiin pitämään ensimmäisessä vuorossa aisoissa, kun Virkiän ulkopeli toimi mallikkasti. Toisessa vuorossa Virkiä painoi lisää kaasua ja siirtyi 3-0 johtoon. Vaasa sai jakson ainoan kavennuksensa aikaan kolmannen lopettavalla, kun Ada Karlsson löi Riikka Polson kotipesään. Lepistön hyvä vire jatkui kuitenkin vielä, ja hän löi tauluun vielä yhden juoksun, joten jakso päättyi Virkiälle 4-1. 

Toinen jakso lähti käyntiin Vaasan komennuksessa, kun joukkue sai avausjuoksun Karlssonin lyönnillä. Lapualaiset saivat kuitenkin heti omalla vuorollaan tärkeän kavennuksen aikaan jälleen Lepistön ottamattomalla lyönnillä. Seuraavat juoksun nähtiin Virkiän toisen lopettavalla, kun molemmat lyöjäjokerit Lepistö ja Riina Kerola onnistuivat ja löivät tilanteeksi 3-1. Mailattaret vastasi tähän heti Nea Tuikan hienolla välilyönnillä ja sai kavennettua tilannetta. Virkiän ulkopeli oli kuitenkin tarpeeksi uomissaan, jotta Vaasan loput yritykset saatiin torjuttua. 

Loppujakson aikana ei enää kumpikaan joukkue onnistunut kotiutuksissaan, joten toinenkin jakso kirjattiin Virkiälle juoksuin 3-2. Voiton myötä joukkue varmisti paikan neljän parhaan joukkoon Seinäjoella pelattavaan lopputurnaukseen 23.-24.3. 

Virkiän Charlotta Höglund kommentoi pelin jälkeen lyhyesti: ”Neljä peliä ja neljä voittoa tuntuu tosi hyvältä. Uudessa joukkueessa on kivaa ja olen viihtynyt hyvin.” 

Seuraava ottelu pelataan 17.3. Patruuna-areenassa Kirittäriä vastaan. Ottelulla ei pisteiden kannalta ole Virkiälle merkitystä, mutta vastaan asettuu yksi Suomen huippujoukkueista, joten tarjolla on mielenkiintoinen tasonmittaus. 

Ota yhteyttä!