Talvisuperin runkosarja päätettiin voittoon

Virkiän osalta viimeinen Talvisuperpesis-ottelu päättyi voitokkaasti Jyväskylän Kirittäriä vastaan jaksoin 0-1 (2-6, 4-4). Sekä Virkiä että Kirittäret ovat kuitenkin lähdössä A-lohkosta kohti Seinäjoella pelattavaa lopputurnausta. 

Ottelussa ei ollut enää runkosarjan kannalta panosta, mutta perinteikkäiden kilpakumppanien mittelö veti paljon väkeä Lapuan Patruuna-areenaan. 

Virkiä, joka pelasi kotihallissaan vierasjoukkueena, antoi lapualaiskannattajille heti ensimmäisellä lyöntivuorolla ilonaiheita. Joukkue siirtyi peräti 0-3 johtoon ja hyvän sisävuoron turvin lähdettiin puolustamaan johtoa. Kirittäret sai kuitenkin harhaheitolla kavennettua peliä. 

Toisessa vuorossa painettiin lisää kaasua. Ensin Lepistö löi pallon kakkosrajasta verkkoihin ja seurauksena kaksi juoksua. Sen jälkeen toinen hyvässä vireessä oleva kotiuttaja Riina Kerola otti vielä Virkiälle seuraavan juoksun. Kaksi tehokasta ensimmäistä vuoroa tuottivat yhteensä kuusi juoksua, mutta enempää ei Virkiä enää loppujaksolla lyönyt. 

Kirittäret kavensi peliä kolmannessa vuorossa, mutta kiri ei riittänyt, vaan jakso päättyi lukemiin 2-6. Virkiän ulkopeli toimi ensimmäisellä jaksolla mallikkaasti, eikä kolmostilanteita annettu vastustajalle juurikaan. 

Toinen jakso alkoi Virkiän osalta tehokkaalla ulkovuorolla ja vastustajat jätettiin nollille. Omalla tasoittavallaan lapualaiset pääsivät johtoon, kun koppilyönti sirvahtikin takakentällä ja etenijä karkasi kotiin. 

Kirittäret ei päästänyt lapualaisia tämän enempää johtoon, vaan tasoitti pelin Tinja Töyrylän lyönnillä 1-1:een. Kolmannessa vuorossa nähtiin ottelun seuraava juoksu, josta vastasi Kirittäret ja siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. Heti seuraavassa vuorossa Iina Lehtinen löi upean lyönnin kakkostilanteesta läpi ja hallisääntöjen mukaisesti kakkosella ollut etenijä sai hölkkäillä suoraa kotipesään. Peli tasoittui siis 2-2:een. 

Kirittäret haki pelille lopullista sinettiä neljännen aloittavallaan, kun Emmi Särkioja löi upean kumuran ja pallo pomppasi aina takaverkkoon asti. Tällä lyönnillä tilanteeksi tuli 4-2 ja Virkiän täytyi kiriä tämä johto umpeen. 

Neljännen tasoittavalla rakenneltiin tilanne hienosti päälle ja peli saatiin tasoihin väärähuutojen ansiosta. Viimeistä voittojuoksua haettiin hyvillä yrityksillä, mutta ne eivät tuottaneet tulosta. Toinen jakso päättyi siis tasalukemiin ja otteluvoitto merkittiin Virkiälle. 

Lopputurnaus mitellään Seinäjoella 23.-24.3. Lauantaina pelataan välierät, joissa ottelupareina ovat Virkiä-Pesäkarhut ja Kirittäret-MansePP. Välierien voittajat etenevät sunnuntaina pelattavaan finaaliin ja häviäjät sunnuntain pronssipeliin. 

Ota yhteyttä!