E-tytöt 2013: Mitä kuuluu?

Virkiän 2013 vuonna syntyneet tytöt ovat siirtyneet tällä kaudella F-tytöistä E-tytöiksi. Joukkue on aloittanut treenaamisen rytinällä 25 tytön voimin. Virkiä-pesiksen junioripäällikkö pääsi vierailemaan joukkueen treeneissä sekä lopuksi esittämään joukkueelle muutamia kysymyksiä treeneistä ja kesän peleistä.

Tämän päivän treeneissä keskityttiin hakemaan palloja kiinni sivuttaisliikkeessä sekä muisteltiin lyönnin suuntaamista kakkos- ja kolmospuolelle. Harjoitukset sujuivat todella hienosti ja lopun venyttelyringissä oli iloisia kasvoja.

Pelaajat kertoivat, että harjoitukset ovat sujuneet syksyllä hyvin ja treeneissä on ollut kiva käydä. Joukkue treenaa tiistaisin sekä viikonloppuisin. Välillä koulupäivän jälkeen treeneissä väsyttää, koska päivä on niin pitkä. Osa tytöistä yrittää aina tehdä läksyt ennen treenejä, jolloin ilta sujuu leppoisammin.

Joukkueessa on useita pelaajia, jotka ovat olleet pesäpallon parissa kuusikin vuotta, mutta mukaan on saatu matkan varrella monia uusia pelaajia, ja tyttöjä onkin joukkueessa huimasti yli 20!

Parasta treeneissä on tyttöjen mukaan lyöminen, heittäminen, kiinniottaminen, kopittelu ja juokseminen. Monella pelaajalla onkin tapana kopitella ja käydä lyömässä vapaa-ajalla omien perheenjäsenten kanssa. Tytöt haluaisivat vielä oppia lisää syöttämisestä, lyömisestä sekä juoksemisesta. Syöksymisen opettelu mainittiin myös lähes yhteen ääneen.

Joukkue odottaa jo kovasti kesän pelejä sekä Lappeenrannan ja Seinäjoen pesisleirejä. Omien pelien lisäksi tytöt lupaavat mennä seuraamaan myös Superin naisten pelejä kentän laidalle ja kannustaa äänekkäästi. Joukkue halusi myös lähettää terveisiä kaikille Superin pelaajille!

Joukkueen valmentaja Heli pohtii, että yhtenä tavoitteena tulevalla kaudella on treenata lisää lyömistä tolppasyötöstä. Helin mukaan valmentaminen on mukaansatempaavaa ja hän tulee joka kerta mielellään treeneihin. Parasta onkin saada ilon tunteita joukkueurheilusta. Pelaajien positiivisesta energiasta saa itselleenkin paljon, vaikka ennen treenejä joskus vähän väsyttäisikin. Toinen vetäjä Henna kommentoi, että usein jopa harmittaa, jos ei pääse treeneihin mukaan.

E13-tyttöjen joukkueessa on hieno meininki ja treenejä jatketaan ahkerasti!

Joukkueessa pelaavat: Armi Kytöharju, Elina Lakaniemi, Ilona Mäkelä, Lila Haapala, Nelli Viinamäki, Hilma Honkanen, Jade Koukkari, Katariina Davidsson, Lilia Kotamäki, Lumina Pöntinen, Emma Tervasmäki, Tyyne Yli-Kuivila, Kerttu Huhtamäki, Minea Mäki, Alina Välimäki, Elle Perämäki, Ellen Mannio, Hertta Rantala, Kerttu Västinsalo, Pinja Valli, Hilda Kaappola, Tytti Kaappola, Ella Myllymäki, Helmi Maunuksela ja Hilma Anttila.

Joukkueen vetäjät: Tero Viinamäki, Heli Viinamäki, Henna Mäkelä, Jari Kytöharju ja Roope Mäkelä.

Ota yhteyttä!