C-tytöt: Mitä kuuluu?

Junioripäällikkö pääsi haastattelemaan Virkiän C-tyttöjä keskiviikkoillan harjoitusottelun alla. C-tytöt ottivat illan kamppailussa mittaa Virkiän D-tyttöjen kilpasarjajoukkueesta.

Joukkueen kapteenistoon kuuluvat Minttu Jänikselä ja Saana Marttila kertovat, että joukkue harjoittelee yhdessä viikoittain sekä lyöntitreenien että ison tilan treenien merkeissä. Ison tilan harjoitukset järjestetään Patruuna-areenassa. Treenit ovat sujuneet hyvin ja joukkue on ehtinyt pelata jo useamman harjoitusottelunkin, jotka ovat kaikki päättyneet voittoihin.

Mintulta ja Saanalta kysyttiin myös tulevan kauden tavoitteista, ja molemmat kokivat omaksi tehtäväkseen pitää yllä hyvää yhteishenkeä joukkueessa. Mintun oma tavoite on kehittyä pesäpalloilijana. Lisäksi hän aikoo panostaa kentällemenolyönteihin. Saana taas hioo erityisesti kovia lyöntejä vaihtotilanteeseen.

C-tyttöjen valmennuksesta vastaavat Juha Kuoppala ja Timo Antelo. Miehet kertovat, että joukkue on tehnyt paljon yhteistyötä seuran muiden joukkueiden kanssa, ja monissa C:n treeneissä ovatkin olleet mukana vaihtelevasti Virkiän D- tai B-tytöt. On päästy siis treenaamaan monipuolisella porukalla.

Vetäjät kertovat joukkueen yhdeksi tavoitteeksi kilpasarjaan pääsyn Hyvinkään nuorisoleirillä, joka järjestetään heinäkuun lopulla. Alkukesän SM-sarjassa on mukana kuusi joukkuetta, joista kolme pääsee suoraan leirin kilpasarjaan. Leirillä päästäisiin mittaamaan omaa tasoa verrattuna muihin Suomen huippujoukkueisiin. 10 parhaan sakkiin pääsy kilpasarjassa olisi realistinen tavoite ja hyvällä pelillä on mahdollisuudet mihin vain. Tyttöjen peli- ja lajitaitojen kehittäminen on myös yksi osa kesän tavoitteita. Molemmat vetäjät kertovat pilke silmäkulmassa omaksi tavoitteekseen merkin opettelun.

Joukkue pelaa kesällä C-tyttöjen SM-sarjaa, C-tyttöjen aluesarjaa sekä maakuntasarjaa. Muutamat pelaajat saattavat välillä pelata myös Suomisarjaa, tyttöjen Superpesistä tai tyttöjen Ykköspesistä, jonka joukkue muodostetaan yhdessä Ylihärmän kanssa. Kesällä on siis paljon pelejä tarjolla ja tarkoituksena onkin kierrättää pelaajia monissa eri sarjoissa, jotta kaikki saisivat tuntumaa vähän erilaisista peleistä. Talvella kuitenkin pelataan vielä lisää harjoitusotteluita, jolloin joukkue pääsee jälleen harjoittelemaan yhteispeliään.

Joukkueessa pelaavat

Lydia Antelo

Senni Holma

Minttu Jänikselä

Senni Katajamäki

Viivi Ketola

Seria Kontio

Mette Kurtti

Saana Marttila

Yarden Mayer

Neea Mäkelä

Emmi Ruuska

Valmennus: 

Timo Antelo

Juha Kuoppala

Ota yhteyttä!